Koltai Károly és Károlyné

Ez a fiam, Karcsi esküvői képe. A felesége Erdős Éva. 1973-ban házasodtak össze. Egy közös ismerősön keresztül ismerkedtek meg, aki Évának a rokona volt, a Karcsival meg együtt járt egyetemre. Az esküvő a XIV. kerületi házasságkötő teremben volt. Ott voltak a férjem, a Pista testvérei a családjukkal, aztán szomszédok a házból és persze a Karcsiék barátai. Az esküvő után Dániába mentek nászútra, mert az Éva apja éppen ott volt kiküldetésben, és hozzájuk mentek. 
 
Éva zsidó. Nekem számított volna, de azt mondtam, hogy akit ő választott azt elfogadom. Mert én még abba a világba éltem, és nagyobb volt a kötődésem a dolgokhoz, mint a Karcsinak. Mert a Karcsi már olyan világban élt, ahol őneki szabad volt ilyennek lenni vagy olyannak. Éva nagyon ügyes nő, szimpatikus, okos nő. Egykorúak a Karcsival. 
 
Az Éva szüleinek a házába, a XIV. kerületbe költöztek, mert ők akkor kint voltak, és másfél évig laktak ott. A nagyobbik unokám még ott született. Aztán elköltöztek a belvárosba, az Opera mellé, azóta is ott laknak. Éva vegyészmérnöknek tanult, és az egyetem után először gyógyszergyárban dolgozott, a Chinoinnál, azt hiszem, de amikor a gyerekek megszülettek, akkor beljebb költözött, mert az nagyon messze volt. Később aztán külkeresként dolgozott és dolgozik ma is. A Karcsi az IPARTERV-nél [ipari létesítmények tervezésével foglalkozó vállalat] kezdte, de ma építési beruházó. 

Photos from this interviewee