David Sadmon esküvője

Ez a kép a Sosáná nővérem fiának, Davidnak az első esküvőjén készült. A lányt Amirának hívják. Ők a házasulandók. A bal oldali a sógorom, a Jichák. Mellette áll a Sosáná nővérem. Mellette a papám ül. Utána jön a menyasszony és David. Mindi néni apám testvére volt. Ő áll a vőlegény mögött. Tanítónő volt, és egyben amatőr festő. A férje, Tuli felvidéki volt, és nagyon rosszul beszélt magyarul. Szlovákul tudott. Egymás között héberül beszéltek.
 
Sosáná 1934-ben, tizenkilenc éves korában alijázott. Haifán lakott, de rettenetesen szenvedett a nedves tengeri levegőtől, nagyon fájt a háta, és azt mondta az orvos, ha meg akar gyógyulni, akkor el kell mennie a sivatagba. Akkor költözött le Beér-Sevára, és most is ott lakik. Nyugdíjazásáig a beér-sevai Szoroka kórház titkárságát látta el. 
 
Sosána első férjét 1938-ban megölték az arabok. Teherautó-sofőr volt és lelőtték. Jacob Fischgrund volt a neve, és Szlovákiából származott, valahonnan Pozsony környékéről. Sosáná másodszor is férjhez ment Jichák Sadmonhoz, aki egy tünemény pasas volt. Tőle született a David, aki elvégezte az egyetemet, és aztán tiszt lett, és megunta, hogy állandóan behívják, és elment Amerikába, és most Amerikában él. De az unoka még Izraelben született, a Jonathan. Amerikából néha elmegy az anyját meglátogatni. A vallást ő már nem tartja. Azt hiszem, csak az Újévet.