A Centropa éves záróeseménye - immár 5. alkalommal!

A Centropa Alapítvány május 26-án tartotta éves díjátadó ünnepségét a Holokauszt Emlékközpontban, ahol megköszöntük annak a több mint 300 a tanárnak és diáknak a munkáját, akik a 2016/17-es tanév során óraterveket írtak, bemutatták a kiállításainkat, részt vettek a diákversenyeinken, filmeket és más projekteket készítettek.

A ceremónia előtt külön találkoztak a Visegrádi videóverseny résztvevői – azok a lengyel, szlovák, cseh és magyar diákok, akik városuk zsidóságáról, zsidó kultúráról készítettek kisfilmeket. A diákok játékos feladatok segítségével megismerkedtek egymással, és közösen montázsképeket készítettek arról, ami összeköti őket. Lehetőséget teremtettünk a találkozásra annak a 150 diáknak is, akik részt vettek a Közös Nevező Oktatási Programunkban. A program keretében különböző hátterű magyar iskolák tanulói – vidékiek és városiak, fogyatékkal élők, romák és nem romák, zsidók és nem zsidók hoztak létre közös projekteket, és közben tanultak is egymásról. A díjátadó keretében az ő munkájukat is megköszöntük.

Egy újabb tanév telt el, a Centropa pedig büszke arra, hogy ilyen sok aktív és kreatív tanár és diák vett részt a programjainkban. Örülünk, hogy a sokszínűség és a közös tanulás értékeit ezen az eseményen is megjeleníthettük.

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki eljött – és szeretettel várunk mindenkit jövőre is!

Az eseményen készült további fotók itt megtekinthetők.

Latest News