Meghívó a Centropa éves díjkiosztó ünnepségére

  • Május 26-án pénteken a Holokauszt Emlékközpontban kerül sor a Centropa Alapítvány éves díjkiosztó ünnepségére, melynek során díjazzuk mindazokat a tanárokat és diákokat, akik a tanév során részt vettek a programjainkban. Kiemelt idei projektjeink:

    1) Közös Nevező Program

    A Közös Nevező Program során különböző hátterű iskolák tanulói - romák és nem romák, zsidók és nem zsidók, vidékiek és fővárosiak - készítenek közös projekteket, hogy jobban megismerhessék egymást. A díjkiosztó ünnepségen bemutatjuk a projektekről készült videót, és megköszönjük a tanulók munkáját. 

    2) Videókészítési verseny a visegrádi országok tanulóinak

    A Visegrádi Alap támogatásával a Centropa videókészítési versenyt rendezett Szlovákia, Lengyelország, Csehország és Magyarország tanulói számára. A zsidó hagyomány, kultúra és történelem témakörében érkezett videókat nemzetközi zsűri pontozta, a díjkiosztóra pedig a záróeseményen kerül sor. 

    3) Diák tárlatvezetők

    A Centropa vándorkiállításai iskoláról iskolára járnak szerte az országban, és már szinte hagyománnyá vált, hogy a tárlatvezetést az iskola tanulói vállalják magukra, bemutatva a kiállítást a szüleiknek, tanáraiknak és diáktársaiknak. A díjátadó ünnepségen szeretnénk megköszönni a tárlatvezetők és felkészítő tanáraik munkáját.

    A díjátadó ünnepség 15 órakor kezdődik. A rendezvényt Szita Szabolcs, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója, Christopher Machin, az amerikai nagykövetség kulturális attaséja, illetve Kenesei Marcell, a Centropa Alapítvány igazgatója nyitja meg. A megjelenteket a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjai szórakoztatják majd zenei műsorral. Az eseményen örömmel mutatjuk be a Centropa sokszínűségét és éves munkáját. 

    Mindenkit szeretettel várunk!

    Latest News