Szántó Olivér iskolai tánccsoportban

Ez az egészségügyi technikumnak az osztálya, ahová én jártam, és a székely népitáncos csoport. Az alsó sorban pont a közepén vagyok. A technikumnak az utolsó évében volt. Saját zenekarunk volt, harmonika, hegedű és a Székely Népi Együttestől járt valaki, aki betanította nekünk a székely népi táncokat. És aztán ilyen iskolák közti versenyekre játunk. A képen vegyest van  román és magyar népviselet is.
 
Mi egy vegyes osztály voltunk, tehát fiúk, lányok együtt voltunk. Lehet, hogy volt román népi tánc is, lehet magyar is. Például nekem volt egy szóló orosz táncom, az a Kazacsaszka, egyedül táncoltam. 
 
Ezek a fényképen mind az osztálytársak, akikkel a technikumba jártam. Többen voltunk, volt négy vagy öt szak, és mindegyik szakban olyan harmincas létszámú osztály volt, úgy száz körül voltunk. Úgy indult ez, hogy fogászati szak, csak másodéven megszűnt, és akkor átcsaptak minket egészségügyieknek, higiénistáknak. És akkor a mi osztályunk volt az A és B osztály, és még azon kívül volt a szülészet, talán a gyógyszerészet. Igen, három vagy négy szak volt.
 
2002-ben volt az ötvenéves találkozónk, és bizony arra majdnem százan voltunk összegyűlve. Nem maga az osztály, hanem az egész évfolyam. 

Photos from this interviewee