Centropa vándorkiállítása Szegeden

  • A "Történetek egy családi albumból" című vándorkiállításunk március 26-án Szegedre láogat, ahol a szegedi zsinagógában lesz megekinthető április 11-ig.

    A kiállításról:
    A „Történetek egy családi albumból" című kiállítás nyolc téma köré rendezve, archív képek és személyes interjúk felhasználásával mutat be a múlt század zsidóságára jellemző életképeket. Hétköznapi emberekről szól, akik akár a szomszédaink is lehetnének: pékekről, gyári munkásokról, tanárokról, ápolónőkről. Magával ragadó történeteket láthatunk gyermekkorról, iskolás évekről, szerelemről, házasságról, gyermekvállalásról és arról, kinek-kinek hogyan sikerült túlélnie a holokauszt borzalmait, miként tudta újrakezdeni az életét. A hatalmas családi fotóalbumot lapozgatva mosolyogtató vagy elszomorító, szívmelengető vagy torokszorító történetek tárulnak a kiállítás látogatója elé.

    Oktatási programokról:
    A Centropa kiállítások jellemzője, hogy elsősorban nem megtekintésük fontos, hanem a megjelenő személyes történetekkel és sorsokkal való megismerkedés teszi igazán érdekessé őket. Számos pedagógiai és módszertani anyag készült felhasználásukra, melyeket gyakorló pedagógusok és oktatók fejlesztettek ki. A Centropa a Holokauszt Emlékközponttal és a Haver Alapítvánnyal együttműködésben innovatív és interaktív módszerekkel kívánja a zsidóság történetét bemutatni a fiatal korosztálynak. A kiállítás megtekinthető felnőtt tárlatvezetőkkel, kortárs diákvezetéssel, illetve kérhető a Haver Alapítvány interaktív foglalkozásaival.

    Latest News